Slingor eller endagars – vilket schema är bäst?

I mitten på maj då jag var uppe och jobbade låg jag ute på en fyradagars slinga.
Förra gången hade jag tre enskilda dagars arbete.
Så vilket är bäst?
Vilket är att föredra?

Redo med alla mina väskor – dags att lyfta igen.

Jag kan ju inte svara för alla utan bara från min ”point of view” så klart.
Alltså… jag tänker så här, som vanligt – det jag inte kan påverka får jag göra det bästa av, men får jag välja så faller valet på slingor.
Men jag kan ta lite ”pro and cons” med båda.

”Kontoret” – från grodperspektiv…

Slingor – pros / Endagars con
Bo borta – Eftersom jag inte bor i Stockholm så kommer jag inte hem till mitt eget hem. Då kan jag lika gärna vara på hotell.

Leva i resväskan – Jag tycker ju om att leva några dagar i resväskan, att vara en liten nomad. Det får mig att inse hur lite jag faktiskt behöver…

Pendla till ARN – Jag behöver inte ta mig ut till ARN för att arbeta. Jag blir istället upphämtad vid hotellet och körd till flygplatsen. Det kortar tiden det tar att göra sig iordning innan jobbet. Det samma gäller när vi landar – jag behöver inte ta mig hem för egen maskin. Det är skönt att sätta sig i en taxibuss och bli körd till hotellet.
Det tar tid att ta sig ut till ARN. Och det tar tid att ta sig därifrån. Tidiga morgnar och sena kvällar kan jag dessutom känna mig lite utsatt när jag rör mig i tunnelbanan.
Det är inte så roligt folk som befinner sig där vid 03/04-tiden på natten, så har jag tidig check-in tar jag taxi till Arlanda Express vilket så klart är kostsamt.

Nya ställen – Jag gillar att få komma till nya städer. Visst, vi har inte de mest exotiska layover-orterna men det är nytt, det är inte den vanliga vardagen.

GOT-stopp – Jag tycker självklart om Göteborgsstopp eftersom jag då ges möjlighet att få sova hemma. Det är en lyx för mig. Det gör också att jag inte behöver packa ner lika mycket om jag får en natt eller två hemma. Och det ger mig möjlighet att byta ut grejer i min resväska om det behövs.

Mer sömn – Att inte behöva ta sig ut till ARN gör att jag kan sova ungefär en timma längre på morgonen då det är ungefär den tid det tar från det jag lämnar mitt rum till dess jag är på basen.

Hela crewet på väg till planet i Skellefteå en tidig morgon i maj.

Slingor – cons / Endagars pros
Resväskan – Det som är lite tufft är att alla väskorna packas tunga och fulla vid slingor. Det är en ju del man behöver ha med sig.
Jag muttrar och svär inombords när jag släpar dem uppför de rangliga trapporna till planet.
Fördelen med endagars blir då det motsatta när det gäller resväskan. Det är skönt att bara behöva ta med sig det man behöver för en flight och jag tar bara med mig precis det jag behöver om något skulle hända så jag måste övernatta, dvs min necessär.

Begränsad plats i resväskan – Eftersom man inte kan packa ner allt så kan det bli lite svårt att gå ut om man råkar hamna mitt i kyla och snö i norra Sverige.
Alla vet ju att det kan behövas både tjock jacka och stövlar för att kunna röra sig ute då. Jag försöker ha med mig träningskläder så jag kan träna inomhus eller utomhus vid barmark och temperatur som funkar.
Jag har ett ombyte personliga kläder och uniformen reser jag i.

Stockholm och vännerna – Jag älskar det faktum att jag har getts möjligheten att återknyta kontakten med Stockholm och mina vänner här uppe – både nya och de från den tiden då jag bodde här.
Jag kan ta en fika eller ett glas vin med någon av alla dessa om jag har en ledig förmiddag eller kväll. Jag kan gå långa promenader genom stan och återse ställen som jag tycker om.

En solnedgång i Prag i juni. Breathtaking…

Men vet ni – oavsett slingor eller endagars så älskat jag det här jobbet!
Just nu byter jag det inte mot något och jag drar gärna min väska många år ytterligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *