Det där med motivation, igen…

I många år drev jag eget företag. Det innebar att jag arbetade hela tiden. Inte att jag rent fysiskt utförde ett arbete, men det var hela tiden med mig. Jag levde alltid med tankarna på företaget, som ett moln över huvudet ungefär.
Nu låter det som det var en plågsam och svår tillvaro. Det var det absolut inte.
Jag kan nog ärligt säga att jag hade ”the time of my life” och älskade det.

Med en av mina leverantörer i Hong Kong på den tiden jag reste världen runt och letade produkter. Älskade det livet. Också.

Men när kraften och kreativiteten sakta rann ur mig gick det inte att fortsätta.
Med eget företag kan du arbeta dygnet runt.
Det finns alltid något som behöver ses över, något som behöver förbättras, uppdateras, gås igenom, lära mer om. Det tar aldrig slut.
Och för att orka det och få det att blomstra måste lusten finnas där till 100%.

Nytt jobb. Ny tillvaro. Nytt sätt att uppleva världen. Lycka!

Idag är jag en kugge i jättehjulet SAS. Och det är så skönt.
När jag kommer hem och tar av mig uniformen är jag ledig. Då har jag inte längre något som jag behöver ta ansvar för. 
Om en kollega är sjuk, om ett plan går sönder, om det uppstår förseningar – det är inte mitt ansvar att lösa. Jag behöver inte släcka dessa bränder.
Jag har ansvar för att vara i tid till mitt arbete, för min arbetsposition på just den flighten, för att ihop med mina kollegor se till att säkerheten prioriteras enligt våra rutiner, att passagerarna mår bra och blir korrekt och fint omhändertagna, att vi utför vårt arbete så att vi kommer iväg i tid.

På ett hotellrum i Oslo gör jag mig klar att bussas ut till Gardermoen. Klockan är 0630 och har man gått upp vid 0315-0400 i tre dagar känns det som sovmorgon. Weird!!

När jag kommer hem och tar av mig uniformen är jag ledig. Då har jag inte längre något som jag behöver ta ansvar för.
När jag kommer tillbaka ligger det inte en trave arbete och väntar på mig. Ingen fullproppad inbox i mailen som jag ska ta hand om och svar på.
Jag behöver heller aldrig stressa för att bli klar innan ledighet.
Jag stiger av min flight och släpper allt. Jag kommer tillbaka efter min ledighet, tar på mig min uniform och börjar igen.
För en fd egenföretagare är det himmelriket.

Detta underbara crew har jag flugit med i tre dagar nu. Så roligt, så många skratt, så mycket knäppa grejor! Och alla vi tre kvinns är ganska nya på jobbet och vi är alla över 50. Bara det! Snyggt SAS!

Och så kollegorna! Behöver jag ens nämna det?
Det är faktiskt otroligt hur snabbt vi teamar upp.
På många arbetsplatser tar det tid att komma in i gängen. Så funkar det inte här. Det går på några minuter. Fascinerande.
Jag har nog aldrig skrattat så mycket på jobbet som jag gör nu och vad kan vara mer motiverande än det!

Vår underbare purser på slingan, Jonas. Så kompetent och bra. Här sitter vi och väntar på vår passiva flight till Oslo. Han får ofta höra hur lik Andreas i Alcazar han är. Senast igår av en tysk passagerare!

Det är alltid nya team, nya ansikten, nya historier att ta del av.
Jag älskar att få arbeta med så vitt skilda typer av människor när det gäller ålder, bakgrund och erfarenhet. På SAS finns verkligen allt.
Vi arbetar aldrig tillsammans i mer än en slinga. Nästa gång är det en ny konstellation. Ibland arbetar du inte ens i ett fast crew en slinga utan är en som hoppar in lite här och var.
Det är aldrig exakt samma crew, men det händer så klart att man får arbeta ihop med någon man redan flugit med tidigare.

Parkerat vår viking i Östersund och ska sova här en natt. Det är januari och solen står låg trots att det är runt 13-tiden. Den försvinner snabbt.

Nu har jag precis gått av en tredagarsslinga med ett crew på fyra personer och jag har haft så otroligt roligt!
Vi har skrattat så tårarna har runnit, berättat om våra liv, om gamla ex med sjuka beteenden, om intressen, om resor vi gjort, saker man skulle vilja göra, jobbtips.

Ovan molnen är himlen alltid blå. Är det därför de flesta av oss är så glada och positiva?


För mig som kommer från livet som egen företagare sedan 20 år är också detta en ny upplevelse. Att vara en i gänget på ett annat sätt än vad jag varit tidigare.
Nu har jag ”the time of my life” igen och älskar den här nya tillvaron.
Mitt liv i resväskan, på tågen, på flygen, på hotellen, med alla nya människor, med schema på kort varsel, med snabba omcheduleringar, med knäppa arbetstider, med veckor som aldrig följer ett mönster – med den oförutseende tillvaron helt enkelt.
Det är skönt när livet inte sitter fast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *