Oktoberslingor i norr

Morgnarna är mörka i oktober när vi skjutsas ut till de olika flygplatserna i ottan. I norr är det rejält kyligt, i Göteborg betydligt ljummare. Svårt att klä sig rätt. Snön har inte kommit ännu, åtminstone inte där jag varit, men det känns i luften att den inte är långt borta nu. Några vilsna glesa flingor föll i både Skellefteå och Luleå.

Tungt mörker i Östersund om morgonen. Inte alltid lätt att jaga sömnen ur ögonen.

Jag hör regndropparna smattra mot bilens tak och det taktfasta ljudet av vindrutetorkarna mot framrutan.
Hypnotiserande och vaggande i värmen i bilen.
Om jag sluter ögonlocken känner jag att sömnen inte jagats bort ur min kropp ännu. Jag skulle lätt hitta den igen och falla ner.

Med springande steg ut till planet i Skellefteå för att undvika regnet så mycket det går.

Väl på plats i kabinen är det fullt fokus på förberedelser och boardning. Sömnen rinner sakta ut som ett eko.
Det är snabba arbetspass och korta leggar när vi flyger inrikes och norden. Kaffe och te preppar vi innan vi lyfter för att spara någon minut. Då är det bara att fylla på varmt vatten. Det egna kaffet som behövs för att väckas till liv ordentligt dricker vi mellan göromålen, on the go så att säga.

Helsingfors med sin magnifika skönhet. Som ett nordiskt Sacre Coeur.


Så fort serveringen är över är det dags att ”wastea” och sen sitter hjulen i backen.
Vi vänder och gör samma procedur några gånger till innan vi landar i ytterligare en nordlig metropol. Det har varit en salig blandning av ställen dessa två slingor: Östersund, Luleå, Helsingfors, Skellefteå, Sundsvall och Göteborg.

EftermiddagsPW i ett höstigt Skellefteå.

När jag kommer till hotellet på eftermiddagen drar jag snabbt på mig träningskläderna och ger mig ut. Mörkret kommer snabbt i norr denna delen av året så det gäller att hinna en vettig runda innan dess. Träden brinner. Det är så magiskt oktobervackert som det bara kan vara i norra Europa.
Ni som följer mina instagramstories har redan blivit matade med höstbilder. Jag har inte kunnat låta bli, men det är omöjligt att göra naturen rättvisa.
Det är vintersäsongen som börjat på SAS.

En PW i Luleå med en eldig solnedgång.
Allén i Göteborg en ljummen oktoberdag.

Jag har haft två liknande slingor de senaste veckorna.
När jag går på nästa gång blir det till sydliga charterorter igen och då ska jag ligga och flyga från Göteborg. Bo hemma.
Nu görs de sista charterflygen till södra Europa för säsongen och en del flighter hämtar vi enbart hem passagerare.
Vad jag älskar den här omväxlingen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *